Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

CRÒNICA FESTIVAL D’EXCURSIONISME HIVERNAL CEI



El 5 de febrer, uns seixanta valents, van desafiar la pèssima meteorologia prevista, i van participar a Port Ainé, en aquesta prova organitzada pel Club Excursionista Independent de Catalunya, puntuable pel Circuit de Raquetes de Neu de la FEEC.

La anunciada ona de fred polar, va condicionar la logística de la organització que el dia previ, intentava realitzar el marcatge de l’itinerari a unes temperatures de -21º a 2250 metres i un vent enfurismat. Les previsions de condicions ja alertaven de canvis estratègics respecte al disseny de la activitat.

Es va renunciar a l’ascensió de la Torreta de l’Orri, i a un taller d’orientació dissenyat a 2300 metres.

Tot i així, es va donar la sortida el dia 5 una hora més tard del previst, amb una suportable temperatura de -11º, i comptant amb dos vice-presidents de la FEEC, la sots-veguera de la Regió IX i el Sr. Regidor d’esports de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Es va enfilar per zona boscosa , creuant el Serrat dels Clots, ascendir per la Costa Negra, cap als Rasos de l’Orri a l’aresta nord-oest de la Torreta, creuant alguns torrents glaçats, com el de Riu Sec reforçat amb cordes passamans.
En arribar a la cota 2250 metres, on la visibilitat era precaria, es desviava cap a un pista per retrobar les zones esquiables i descendre amb seguretat cap el Serrat de la Coma del Forn, on hi havia una zona a seguir sense marques tot utilitzant el mapa, per trobar unes balisses, i on també es dinamitzava un taller de recerca amb ARVA, que va tenir força participants sota una intensa i bonica nevada.

La arribada es va amenitzar amb un aperitiu i sorteig de regals dins les instal·lacions de l’estació d’esquí, que gentilment van col·laborar amb la organització, fent possible un excel·lent grau de confort.
Les activitats posteriors a la prova, com el “concurs de ressenyes d’ascensió a la Torreta de l’Orri” i el “concurs de fotografies panoràmiques” queden anul·lades per raons obvies, però es manté el “concurs de fotografies de la caminada amb raquetes”, doncs l’esforç d’efectuar una imatge amb aquelles condicions era molt exigent.
El Club Excursionista Independent de Catalunya, ja està pensant en organitzar una 2ª edició al 2014, gràcies al equip de voluntaris, col·laboradors i participants que han compartit la mateixa il·lusió i han tingut una gran comprensió.