Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

SANT ANIOL D’AGUJA 18-03-2012


Data: Diumenge 18 de març de 2012

Durada Aproximada: 5-6 hores

Distància: 11 Km.

Desnivell acumulat: 950+

Comarca: Garrotxa

Dificultat: fàcil

Hora de trobada: 8h

Punt de Trobada: A l’aparcament del restaurant “El Collet” a l’entrada del poble de MONTAGUT.



Com arribar:
Possibilitat 1: Després de passar Banyoles i Besalú en direcció a Olot, prendre la sortida Núm. 75 en direcció a Oix/Montagut. Seguir les indicacions de Montagut que és a pocs quilòmetres.

Possibilitat 2: Es pot anar a Olot pel túnel de Bracons. Ens caldrà creuar tot Olot, pel cinturó de ronda i prendre la direcció Figueres/Besalú. Després dels túnels, prendre la sortida Núm. 75 en direcció a Oix/Montagut. Seguir les indicacions de Montagut que és a pocs quilòmetres.


El recorregut:

A Montagut ens agruparem per tal d’anar amb el mínim de cotxes necessaris per acostar-nos fins a Sadernes, i el punt de sortida de la caminada que és en una vall amb molts pocs llocs per a estacionar els cotxes.

El camí comença creuant el riu pel pont de Valentí i enfilant-se fins el poble abandonat de Talaixà.

Fa uns anys, a Talaixà, poble abandonat, es va viure tota una lluita per evitar que s’implantés un vedat privat de caça que pretenia tancar els accessos al públic. Gràcies a aquella lluita avui és lloc de pas molt habitual dels excursionistes i el club Excursionista d’Olot i està arreglant un refugi.

Des de Talaixà baixarem fins a Sant Aniol d’Aguja, antic monestir benedictí, raconada de gran bellesa.

Retornarem al punt d’inici tot seguint per la vora del riu, un recorregut altament recomanable, que permet admirar les aigües cristal·lines, dels diferents engorjats, lloc molt buscat a l’estiu per a fer-hi banyades altament refrescants.

La caminada ens permetrà fer una aproximació a l’anomenada Alta Garrotxa, paratges feréstecs com pocs!

Trobareu més informació de Talaixà i de Sant Aniol al wikipedia. Aquí hi teniu els enllaços:







Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Les persones no federades hauran de pagar una llicència temporal de 5 €.
Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar, per poder tramitar la llicència temporal, hauran d’enviar un correu de confirmació al club cexcursionista@gmail.com  indicant noms, cognoms, DNI, i fer una transferència de 5 € al compte del club 2100-0903-21-0200162944

Tot aquell que estigui interessat en acompanyar-nos, envieu un correu de confirmació a cexcursionista@gmail.com


Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 690 38 51 22


CLUB EXCURSIONISTA INDEPENDENT DE CATALUNYA
CEI-CATALUNYA