Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

MATINAL CASTELLS DE ST. MARTI DE CENTELLES I CASTELLCIR




 MATINAL CASTELLS DE ST. MARTI DE CENTELLES I CASTELLCIR


Horari i lloc de sortida:

Dia: diumenge 7 d'abril 2013.
Hora sortida: 08:00
Lloc sortida: zona estacionament “Les Comes” o/i església de “St. Martí de Centelles”. També en aqust lloc, trobem la “Font de St. Martí”. D 'amunt d' aquest petit agregat, heu de visualitzar el “Castell de St. Martí de Centelles” (municipi de “St. Martí de Centelles).
Com arribar-hi: carretera comarcal C-1413, entre els Km. 12 i 13, heu de trencar per agafar camí encimentat, i a pocs metres arribeu al punt esmentat, a on podreu deixar el vehicle.

Fitxa técnica:

Distancia: 18,3 Km.
Desnivell acumulat: 1600 m
Durada aprox.: 5,30 hores
Dificultat: mitjana

Recorregut:

Per a seguir correctament el circuit, recomano utilitzar el mapa/guia excursionista: “Cingles de Bertí” (Editorial Alpina).
Les Comes – Coll del Castell (836 m) - Pla del Castell – Pla Llestenc – Coll Batai (885 m.) – Coll de Prims - Pla Trencat – La Popa – Collet de la Terma (922 m.) – Font de Sauva Negra – Pou Cavaller – Pas de la Tuna – La Torrassa – Era d' en Coll (803 m.) - Camp dels Burros – Camp d' en Prat – Grau de St. Martí – Les Comes.

Descripció recorregut:

El motiu principal d' aquesta excursió, es donar a conèixer l'emplaçament peculiar i espectacular de dos castells roquers, de gran vàlua històrica, morfològica i arquitectònica. Ambdós castells, originaris del segle XI, encara mostren la seva imponent silueta, a pesar del temps i l'espoli. En els darrers anys, el “Castell de St. Martí de Centelles”, va esser despullat de vegetació i d' una campanya arqueològica. El “Castell de Castellcir” anomenat “La Popa”, esta ensivellat d' amunt una gran mola de roca nua, que suggereix, la silueta d' una espectacular popa d' un vaixell. Els dos castells, estan mancats d'una acurada restauració de manteniment i consolidació patrimonial, motiu pel qual, no seria aventurat predir, que en el transcurs de mig segle, desapareixeran engolits per la desdiria del temps.
L'altre motiu principal de interès de l' excursió, es merament botànic. Un singular indret anomenat: “La Sauva Negra”. Un aïllat, petit i tupit bosc de fageda. En aquest mateix indret, trobarem la “Font de Sauva Negra”.
També gaudirem d' observar, un gran pou de glaç anomenat “Pou Cavaller”, i mes endavant d' una torre de guaita, dita “La torrassa” i ara enrunada. Aquesta torre controlava la vall i el pas cap el castell de “La Popa”. Per acabar, esmentar, que l ' excursió esta farcida de camins i corriols, aromatitzats per l' abundant vegetació boscosa d'alzinar, roure, pi i la “Sauva Negra”, també d' alguna masia a cop d' ull.  


Inscripcions:

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corres-ponent llicència federativa. Les persones no federades hauran de pagar una llicència temporal de 5 €.
Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar, per poder tramitar la llicència temporal, hauran d’enviar un correu de confirmació al club  cexcursionista@gmail.com indicant noms, cognoms, DNI, i fer una transferència de 5 € al compte del club 2100-0903-21-0200162944
Tot aquell que estigui interessat en acompanyar-nos, envieu un correu de confirmació a cexcursionista@gmail.com.  Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645234013