Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

SOLIDARIS!


El nostre president i company del CEI ha tornat d'una nova aventura. Aquesta vegada ha posat el cor a la mà i ha viatjat al Camp de Refugiats de Smara (província de Tindouf). RASD (República Africana Saharaui Democràtica) per viure en primera persona la situació. 
Han sigut només 4 dies però ens comunica que hi tornarà. 

Aquí teniu un petit tastet del que ha sigut la seva Experiència. 





No hi ha res com estar "in situ" a un lloc per a conèixer la seva realitat. Això és el que he pogut conèixer al camp de refugiats de Smara, un territori desèrtic, àrid, pobre, on milers de persones (d'entre 36.000 i ‪100.000‬, una dada que mai es podrà saber al 100%) viuen unes condicions més que dures per a tirar endavant la seva cultura i la seva tradició en un territori completament hostil. 

La història d'aquesta gent és complicada d'explicar (de fet, us recomanem que mireu aquest vídeo explicatiu, on s'entén molt millor quina seva és la seva situació (https://www.youtube.com/watch?v=fzsGYB4qF6U)). De fet, estem parlant d'un poble nòmada (poble Sahrauí) que va ser expulsat de les seves terres i es troben aïllats en una província d'Argèlia.

Quina ha estat la finalitat del viatge? 

Principalment dos objectius: el primer dels objectius ha estat aportar material (esportiu, escolar, etc.) que ha estat aconseguit gràcies a estudiants de l'Institut Banús, de Cerdanyola del Vallès; i dels centres Esportius CEI Catalunya (Sant Cugat) i Club Natació Sabadell.




El segon dels objectius ha estat crear aliances entre el Colegi 17 Juin i l'Insitut Banús per tal de poder facilitar eines educatives i de suport al poble Sahrauí.

Aquest enllaç té prevista, com a mínim, una durada de 4 anys, que esperem que es pugui allargar en el temps